Duwi Design

Over ons

DUWI Design b.v. is een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in het tekenen en het berekenen van Staal- en Betonconstructies.Er wordt getekend met STRUCAD, een 3D Solid Modelling Tekensysteem dat gebruikt wordt om staalconstructies te detailleren.

Ons bedrijf zit onopvallend aan de Kanaalweg in Sluiskil. Niettemin is DUWI Design medeverantwoordelijk voor een aantal in het oog springende projecten. DUWI Design b.v. ontwerpt en berekent staalconstructies en maakt er detailtekeningen van. DUWI werkt niet alleen voor opdrachtgevers uit Nederland en België, maar onze tekeningen gaan de hele wereld rond. De onderneming maakt gebruik van moderne technologische ontwikkelingen. Zo wordt alles op de computer gedaan en worden de resultaten na afloop elektronisch naar de opdrachtgever verstuurd.

 MEDEWERKERS

Ing. Jørg Stahl Directeur/eigenaar van ons bedrijf sinds 1996. Werkzaam in binnen Duwi Design sinds 1990. Verzorgt berekeningen van zowel staal, beton, hout en aluminium en de bijbehorende tekeningen. Tevens is Jørg ook register constructeur
Ing. Peggy De Pauw Actief sinds 1996, verzorgt vooral tekeningen van staalconstructies.
Ing. Pascal Lensen Al weer sinds 1998 aanwezig, voor zowel tekening, detailberekeningen van staal. Maar ook als het om het inmeten van constructies gaat draait hij zijn hand niet om.
Ing. Yosephine Rumiah Sinds 2006 als tekenaar aanwezig is onze in house architecte vooral gespecialiseerd in staalbouw.
Ing. Joris Verburg Sinds 2009 aanwezig voor het maken van zowel hoofd- als detailberekening van staal, hout, beton, aluminium en metselwerk, maar ook het tekenen van de constructies op zowel bouwkundig en constructieniveau.
Ing. Lex Vermazen Vanaf 2012 als Tekla specialist toegevoegd aan ons team. Maar kan ook uit de voeten voor het berekenen van staalconstructies.

GESCHIEDENIS

DUWI Design is opgericht in 1989 in Sluiskil met als primaire functie die van tekenkamer voor Constructiebedrijf Du Puy. De oprichters waren dhr A. du Puy en dhr J.de Wit. Uit de samentrekking van de heren hun familie naam is de bedrijfsnaam Du-Wi ontstaan. In 1995 is Duwi overgenomen door ing. J. Stahl (de huidige eigenaar) en dhr. A Gerritse (eind 2004 gestopt).

In de begindagen werd er voornamelijk nog getekend op de tekentafels, in 1996 werden deze geleidelijk vervangen door het toen opkomende StruCAD (later door de overnamen door Trimble vervangen door Tekla). Daarnaast was er ook AutoCAD aanwezig voor het kleinere tekenwerk. Als bedrijf werd toen veelal staalconstructies en leidingwerken getekend, door de grote vraag is later een specialisatie in staalconstructies ontstaan.

Door de toevoeging van het personeel is er echter een Multi-inzetbaarheid gecreëerd op alle gebieden.

Voor het berekenen van de constructies is in 1996 het 3D programma STAAD.pro aangeschaft. Daar is in 2011 Scia Engineer als versterking aan toegevoegd.